Ensenyant la Recerca del IQCC

El passat Zoel Codolà; IQCC; QBISdivendres 3 de Maig es va celebrar la Fira de la Ciència i la Tecnologia per a Secundària. Dins d’aquesta iniciativa, tant la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (C4D) com el recent Institut de Química Computacional i Catàlisis (IQCC) hi varen participar amb un parell de tallers.IMG_3050

En el meu cas, conjuntament amb en Marcel Swart, varem repartir-nos els diferents grups d’alumnes de secundària per tal de portar-los a veure quina era la recerca que es feia a l’IQCC. La idea principal es que els alumnes veiessin dues de les cares de la química: la Química Computacional i la Química Experimental. En aquest cas varem escollir una part de la recerca que es porta a terme en el grup de recerca QBIS conjuntament amb la part computacional que M4. En Zole Codolà (per la part experimental) i en Ferran Acuña (per la part computacional) ens varen deixar molt clar com podem fer-ho per tenir cotxe mes sostenibles: simulant la fotosíntesis per tal d’obtenir l’energia necessària a partir d’aigua.
Aquesta sinèrgia entre la part experimental i la computacional va sorprendre a més de un estudiant, amb una visió molt clàssica de la química.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s