IMG_0632
Tot el material preparat per fer molècules.

10 petits científics i científiques de 7 i 8 anys tenen la sort departicipar en el projecte NinsLab, a on cada quize dies es troben per poder aprendre alguna cosa nova, sempre relacionant-ho amb ciència.

La última edició vaig tenir la sort de poder explicar-los-hi el que fèiem els químics computacionals. Crec que la idea de que fèiem prediccions fent servir ordinadors els hi va quedar bastant clara, sobretot després de comparar-ho amb el que ens prediu en Tomàs Molina.

IMG_0631
Contruint molècules!

Una de les principals feines que té un químic computacional és poder modelar els seus sistemes, les seves molècules, es clar, fent servir un ordinador. A partir d’aquesta idea d’haver de construir les molècules vàrem començar el que en diríem la part més experimental: construir molècules.

Ja fa temps que la C4D va dissenyar el Kit Bionanomolecular, a on es mostren diferents formes de construir molècules. En aquest cas vàrem aprofitar l’edat dels petits científics i escollirem la plastilina com la forma més divertida i instructiva de poder fer molècules.

Vàrem sortir del taller amb un got ple de molècules d’aigua, d’oxigen i de diòxid de carboni. Fins i tot vàrem poder parlar de quiralitat a partir de un carboni amb quatre substituients diferents.

Jo diria que en varen sortir contents, i jo encara més.

IMG_0635
Un got d’aigua! El resultat del taller.